ZONGULDAK / KOZLU - Kozlu 19 Mayıs 100. Yıl Ortaokulu

Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığının Yüzyüze 100 Çocuk Oyunu projesi kapsamında 3-A ve 3-B sınıfı öğrencileri çember çevirme etkinliği yaparak eğlenceli anlar yaşadılar ve çember çevirme oyunu hakkında bilgi edindiler.

Şbt

Okulumuz beden Eğitimi Öğretmeni Sertaç TURAN Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Projesi kapsamında etkinliklerine devam ediyor. Öğrencilere bu oyunlar hakkında bol bol bilgilendirme yapan öğretmenimiz sık sık öğrencileri ile bu oyunları oynuyor.  Bu proje kapsamında şimdiye kadar Bom, Davul Zurna 1-2-3, Devridağ, Renkli İstop, Himan, Kaleli Yakan Top, İsim-Şehir, Çinçan, Dur-Al-Vur, Don-Ateş, İp Atlama, İpten Geçme, Duduhal, Emen, Baş(Misket) ) oyunları oynanmıştır ve çocuklar çok eğlenmiştir. Öğretmenimiz Sertaç TURAN'a projedeki özverili çalışmaları için teşekkür ederiz.

Şbt

Çocuk oyunları çocuklar için doğal, müdahalesiz ve kendiliğinden oluşan bir eğitim ve öğretim alanıdır. Bir çocuğun geleneksel bir oyunu öğrenme ve oynama şekli düşünüldüğünde çocukların öğrenmeye dair tüm kuralları değişime ve gelişime açık bir şekilde uyguladıkları görülmektedir.